Atelier Zilverlinde

Historisch Goudsmid

Historische sieraden en bronnen

Historische sieraden worden bij ons gemaakt naar aanleiding van schilderijen of vondsten en museumstukken.
De sieraden worden gemaakt met in acht neming van de wetenschap hoe de stenen werden geslepen, hoe de zettingen tot stand kwamen en of er verguld werd of niet.
Op de volgende pagina's vindt u foto's met op deze manier tot stand gekomen sieraden uit de Middeleeuwen (400-1485), Renaissance (1485-1550) en andere perioden (voor 400 en na 1550).
Bij het maken van historische sieraden is het belangrijk dat de bronnen vermeld worden. De bronnen die ik gebruik zijn afbeeldingen van schilderijen, zowel uit boeken als van internet en museumstukken.

Op Pinterest heb ik zelf een verzameling samengesteld en deze in verschillende tijdsperioden ingedeeld. Hier mag vrij gebruik van worden gemaakt:  pinterest.com/zilverlinde 

Heeft u zelf een afbeelding waar een sieraad van gemaakt moet worden, dan kunt u contact met mij opnemen voor een prijsopgave via het Contactformulier 

De Middeleeuwen heb ik in 3 perioden onderverdeeld; t.w.:

  • Vroege Middeleeuwen (400-1066), Anglo-Sasksisch, Merovingisch,  Frankisch, Byzantijns, Karolingisch
  • Hoge Middeleeuwen (1066-1350), Romaans, vroege Gotiek
  • Late Middeleeuwen (1350-1485), Bourgondische Rijk, War of the Roses

Renaissance bevat o.a. Tudor en Landsknecht

De andere perioden (voor 400) bevat o.a. Grieks, 5e eeuw v.Chr., Romeins en na 1550 kan dat Napoleontisch zijn of Trade Silver.

Trade Silver zijn sieraden uit Noord-Amerika (18e - 19e eeuw) die gebruikt werden voor de handel met Indianen voor de ruil van voornamelijk beverhuiden.

Wij werken ook voor musea, o.a. het Muiderslot en het Huis van Hilde. The Mary Rose Museum, film-, tv- en theaterproducties.


Opbellen
E-mail